Du behöver

  • 6 portioner potatismos, gärna av pulver
  • salt, vitpeppar, strösocker
  • 3/4 dl (ca 25 g) riven parmesan
  • 400 g benfria bitar stekt/kokt kyckling
  • 2 1/2 dl färdig gräddsås
  • Tomatsallad:
  • 4 stora fasta tomater
  • 1/2 msk vit vinäger
  • 1 1/2 msk majsolja
  • 1 tsk smulad, torkad dragon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Smaka av det heta moset med salt, peppar och en nypa socker. Vänd i riven ost så den får smälta. Lägg upp moset längs kanten i en (ugns)form.

2
2. Värm kycklingbitarna i såsen och lägg i potatismosgropen. På 70-talet skickade man in formen i ugnen för gratinering. Men om allt redan är varmt verkar det helt onödigt.

3
3. Skiva tomaterna. Gaffla ihop dressingen och droppa den över.

4
4. Servera grottan med tomatsalladen.