Du behöver
- 6 portioner potatismos, gärna av pulver
- salt, vitpeppar, strösocker
- 3/4 dl (ca 25 g) riven parmesan
- 400 g benfria bitar stekt/kokt kyckling
- 2 1/2 dl färdig gräddsås
- Tomatsallad:
- 4 stora fasta tomater
- 1/2 msk vit vinäger
- 1 1/2 msk majsolja
- 1 tsk smulad, torkad dragon
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1. Smaka av det heta moset med salt, peppar och en nypa socker. Vänd i riven ost så den får smälta. Lägg upp moset längs kanten i en (ugns)form.
2
2. Värm kycklingbitarna i såsen och lägg i potatismosgropen. På 70-talet skickade man in formen i ugnen för gratinering. Men om allt redan är varmt verkar det helt onödigt.
3
3. Skiva tomaterna. Gaffla ihop dressingen och droppa den över.
4
4. Servera grottan med tomatsalladen.