Du behöver
- vatten till kokning av pasta
- 1 st tagliatelle påse blandad gul och grön
- 350 g lax kallrökt i bit
- dill en knippe
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
- 150 g broccolibuketter (djupfrysta)
Gör så här
1
1. Koka upp vattnet. Tillsätt blandad gul och grön tagliatelle och sjud det hela enligt pastapåsens rekommendation om kokningsminuter. Låt sedan pastan rinna av väl – under lätt omskakning i ett durkslag.
2
2. Skär nu den rökta laxen i bitar, ungefär sockerbitsstora, och finhacka dillen.
3
3. Häll sedan över den varma pastan i kastrullen den tidigare kokat i – självklart utan vatten. Rör i stället ner matlagningsyoghurten, de nyskurna laxbitarna och den hackade dillen i pastan.
4
4. Koka/sjud broccolibuketterna enligt anvisning på paketet.
5
5. Servera buketterna – nykokta – till pastan, blandad med matlagningsyoghurt, rökt lax och dill.
Om du inte tål gluten – använd då glutenfri pasta, som finns i olika former.