Du behöver

  • vatten till kokning av pasta
  • 1 st tagliatelle påse blandad gul och grön
  • 350 g lax kallrökt i bit
  • dill en knippe
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 150 g broccolibuketter (djupfrysta)

Gör så här

1
1. Koka upp vattnet. Tillsätt blandad gul och grön tagliatelle och sjud det hela enligt pastapåsens rekommendation om kokningsminuter. Låt sedan pastan rinna av väl – under lätt omskakning i ett durkslag.

2
2. Skär nu den rökta laxen i bitar, ungefär sockerbitsstora, och finhacka dillen.

3
3. Häll sedan över den varma pastan i kastrullen den tidigare kokat i – självklart utan vatten. Rör i stället ner matlagningsyoghurten, de nyskurna laxbitarna och den hackade dillen i pastan.

4
4. Koka/sjud broccolibuketterna enligt anvisning på paketet.

5
5. Servera buketterna – nykokta – till pastan, blandad med matlagningsyoghurt, rökt lax och dill.


Kommentar:
Om du inte tål gluten – använd då glutenfri pasta, som finns i olika former.