Du behöver
- 1 l kantareller
- 1 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor skalade
- smör
- 5 dl vatten
- 2 msk kantarellfond (Bong)
- 3 dl grädde
- maizena ev
Rosmaringrädde:
1 st rosmarin eller 1
2 tsk salt grovt
3 dl grädde
salt peppar och citronsaft
Gör så här
1
Borsta kantarellerna eller skölj dem om de är jordiga. Spara några kantareller till servering. Skala schalottenlöken och skär den och vitlöken i mindre bitar.
2
Fräs löken med kantarellerna i lite smör. Häll på vattnet, buljongen och grädden.
3
4
Låt koka till en krämig konsistens. Red eventuellt med lite maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
5
6
Stöt rosmarinen med saltet i en mortel. Vispa grädden. Vänd ner rosmarinen och saltet i grädden. Servera till soppan.
Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.