Du behöver
- 1 l kantareller
 - 1 st schalottenlök
 - 2 st vitlöksklyftor skalade
 - smör
 - 5 dl vatten
 - 2 msk kantarellfond (Bong)
 - 3 dl grädde
 - maizena ev
 
Rosmaringrädde:
                                                              1 st rosmarin                       eller 1
                                                              2 tsk salt                       grovt
                                                              3 dl grädde
                                                                salt                       peppar och citronsaft
                                    
Gör så här
1
                Borsta kantarellerna eller skölj dem om de är jordiga. Spara några kantareller till servering. Skala schalottenlöken och skär den och vitlöken i mindre bitar.
            
2
                Fräs löken med kantarellerna i lite smör. Häll på vattnet, buljongen och grädden.
            
3
4
                Låt koka till en krämig konsistens. Red eventuellt med lite maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
            
5
6
                Stöt rosmarinen med saltet i en mortel. Vispa grädden. Vänd ner rosmarinen och saltet i grädden. Servera till soppan.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.