Du behöver

  • morötter cirka 400 g av vardera
  • rotselleri 150-200 g
  • 2 st rödlökar skurna i klyftor
  • margarin mat-, solros- eller rapsolja
  • 3.5 msk honung
  • salt och peppar ev
  • persilja knappt 2 dl finhackad

Gör så här

1
1. Skala rotsakerna och skär dem i mindre tärningar.

2
2. Koka dem ca 5 min. i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

3
3. Fräs rotsakerna och löken nästan mjuka i fettet. Rör i honungen. Smaka av med salt och peppar. Strö till sist över den finhackade persiljan.


Kommentar:
Anna Karin Delin, Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal, är anvarig för receptet.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows