Du behöver

  • 1 st mâchesallad
  • 1 kruka romansallad
  • 1 st solrosskott ask
  • 1 st körsbärstomater ask
  • 1.5 st apelsiner
  • 1 st rödlök

Dressing:

4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk örtsalt
2 tsk honung gärna lavendelhonung

Till garnering:

pinjenötter ett par matskedar rostade på toppen

Gör så här

1
Skölj salladerna och varva dem i en stor skål med solrosskott och tomater. Skala och klyfta apelsin och rödlök och blanda i.

2
Ljumma ingredienserna till dressing i en kastrull och ringla den över salladen i serveringsögonblicket. Strö över rostade pinjenötter.


Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.