Du behöver
- 500 g rotselleri
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk crème fraîche
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 krm strösocker
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
                Skala sellerin och skiva den tunt. Lägg skivorna i kallt vatten.
            
2
                Vispa ihop buljong med mjöl och koka upp. Lägg i sellerin och koka skivorna knappt mjuka 8-10 minuter.
            
3
                Ta upp selleriskivorna. Vispa ner crème fraîche, citron och socker i såsen. Smaka av med salt och peppar och häll tillbaka såsen över sellerin.
            
4
                Serveras till stekta fiskfiléer tillsammans med pressad potatis eller ris.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






