Du behöver

  • 2 st chilifrukt små
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citrongräs
  • 0.33 kruka färsk koriander
  • 500 g fiskfilé gös eller torsk
  • 1 msk fisksås eller fiskbuljong
  • 1 st ägg
  • kokosmjölk I dl
  • olja till stekning

Limedip:

1 st ägg
1 tsk dijonsenap
2 dl solrosolja
1 dl olivolja
2 dl gräddfil
1.5 st lime
salt och peppar

Gör så här

1
Kärna ur och finhacka chilin. Pressa vitlöken. Skala citrongräset och finhacka det. Hacka koriandern. Lägg det finhackade, fiskfiléerna, Fish Sauce, ägg och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en slät färs. Forma till matskedsstora bullar. Hetta upp rikligt med olja i en vid panna. Stek dem en minut på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera dem ljumma med limedip.

2
Limedip:

3
Vispa samman ägg och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Det ska tjockna till en majonnäs. Rör ner gräddfilen. Riv limeskalet fint och pressa ur saften. Tillsätt skal och saft. Krydda.