Du behöver
- 3 dl couscous
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 paprika
- 1 paket fryst majs, 250 g, eller 1 burk majskorn
- 2 msk olivolja
- Pannbiff:
- 400-500 g nötfärs
- 1 1/2 dl naturell yoghurt
- 1 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk smör eller olja
Gör så här
1
Koka upp couscousgryn, vatten och salt. Ta av från värmen och låt svälla 5 minuter.
2
Skär paprikan i tärningar och fräs dem i hastigt i olja tillsammans med majsen.
3
Rör ner couscousen och fräs alltsammans ett par minuter.
4
Pannbiff:
5
Blanda köttfärsen med yoghurt, havregryn, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna, lägg i matfettet och tryck ut färsen över hela stekpannan med hjälp av en gaffel. Stek den 5 minuter, skär sedan i fyra bitar och stek på andra sidan tills färsen är genomstekt.