Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 paprika
  • 1 paket fryst majs, 250 g, eller 1 burk majskorn
  • 2 msk olivolja
  • Pannbiff:
  • 400-500 g nötfärs
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör eller olja

Gör så här

1
Koka upp couscousgryn, vatten och salt. Ta av från värmen och låt svälla 5 minuter.

2
Skär paprikan i tärningar och fräs dem i hastigt i olja tillsammans med majsen.

3
Rör ner couscousen och fräs alltsammans ett par minuter.

4
Pannbiff:

5
Blanda köttfärsen med yoghurt, havregryn, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna, lägg i matfettet och tryck ut färsen över hela stekpannan med hjälp av en gaffel. Stek den 5 minuter, skär sedan i fyra bitar och stek på andra sidan tills färsen är genomstekt.