Du behöver

  • ca 50 g hackad svamp (t.ex. champinjoner)
  • smör
  • 100-150 g rödspättefilé
  • ca 20 g parmesanost
  • klippt persilja
  • 1 vit brödskiva
  • ca 50 g kallrökt eller gravad lax
  • Tillbehör:
  • 1 skiva lime
  • 1-2 msk romkorn
  • 1/2 tärnad tomat
  • rucolasallad

Gör så här

1
Bryn svampen. Ta upp den. Stek rödspättefiléerna, en av dem försedd med riven parmesan och finhackad persilja. Låt den senare steka på svag värme endast på en sida och tryck lite lätt på ovansidan, så att osten smälter något.

2
Stek brödskivan. Lägg ihop rödspättefiléerna med lax och champinjoner som mellanlager. Dekorera med tillbehören. Bjud salt och peppar till den som så önskar.


Kommentar:
<B>Att dricka till</B>
Vi föreslår en röd bourgogne till den här rätten. Måhända en Bourgogne Pinot Noir 1996 (Antonin Guyon) (4942) eller en från 1997 (Caveau des Fontenilles) (5170). Båda kostar strax över 100-lappen.