Du behöver

  • 2.5 st salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g spenatblad färska
  • 1 st grönsallad huvud
  • 1 st morot
  • 1/2-1 st silverlök
  • 15 st svarta oliver
  • mozzarella

Gör så här

1
Börja med salviaoljan. Stöt salviabladen i en mortel. Droppa i oljan medan du rör om med mortelstöten. Skölj spenat- och salladsbladen noga, låt rinna av på en handduk eller slunga i en salladsslunga.

2
Fördela bladen på ett fat. Skala moroten och hyvla i långa band. Skala och skär löken i ringar. Lägg morotsbanden liksom silverlöksringarna på salladen. Strö över rikligt med svarta oliver.

3
Ringla över salviaoljan. Detta är en trevlig tillbehörs- eller förrättssallad. Vill du ha den mer mättande så stick ner skivor av mozzarella här och där.