Enchiladas med kyckling

Kycklingfyllda tortillarullar gratineras med ost och en god crème fraiche-sås. Till det serveras en avokadosallad med koriander och jalapeño.

Du behöver

    4 portioner:
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 160 g majskorn
  • 2 dl tacosås
  • 80 g babyspenat
  • 8 tortillabröd
  • Sås:
  • 2 dl lätt crème fraiche med ­paprika & chili
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven ost
  • Sallad:
  • 1 avokado
  • 1 romansallad
  • 1 färsk jalapeño
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, skal och saft
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla kycklingen och stek den på hög värme tills den fått färg. Skala och hacka löken och låt fräsa med någon minut.

2

Tillsätt majs och tacosås och koka i 5 minuter. Vänd i spenaten. Smörj en form. Lägg kycklingröra på tortillabröden och rulla ihop. Lägg med skarven ner i formen.

3

Sås: Koka upp all crème fraiche och buljongtärning. Häll såsen över rullarna och strö över ost. Gratinera i 20 minuter.

4

Sallad: Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Riv salladen i bitar och skiva jalapeñon. Hacka koriandern grovt. Blanda allt med limesaft och skal och servera till enchiladas.

Scroll to Top