Du behöver
-
4 portioner:
- 500 g kycklingfilé
- 1 msk smör
- 1 gul lök
- 160 g majskorn
- 2 dl tacosås
- 80 g babyspenat
- 8 tortillabröd Sås:
- 2 dl lätt crème fraiche med paprika & chili
- 2 dl crème fraiche
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl riven ost Sallad:
- 1 avokado
- 1 romansallad
- 1 färsk jalapeño
- 1 kruka koriander
- 1 lime, skal och saft Ugn: 225°
Gör så här
1
Strimla kycklingen och stek den på hög värme tills den fått färg. Skala och hacka löken och låt fräsa med någon minut.
2
Tillsätt majs och tacosås och koka i 5 minuter. Vänd i spenaten. Smörj en form. Lägg kycklingröra på tortillabröden och rulla ihop. Lägg med skarven ner i formen.
3
Sås: Koka upp all crème fraiche och buljongtärning. Häll såsen över rullarna och strö över ost. Gratinera i 20 minuter.
4
Sallad: Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Riv salladen i bitar och skiva jalapeñon. Hacka koriandern grovt. Blanda allt med limesaft och skal och servera till enchiladas.