12 stycken

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 250 g grön sparris
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • gräslök

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen i en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

2

Vispa ägg, crème fraiche, salt och peppar. Tillsätt ost. Häll det över smördegsbottnen.

3

Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter. Äggstanningen ska ha stannat helt. Låt svalna.

4

Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

5

Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Skär degbottnen i rutor.

6

Lägg sparrisen på rutorna. Toppa med räkor, lök, crème fraiche och gräslök.