12 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca

150 g nötter hasselnötter, valnötter, paranötter
75 g smör
¾ dl strösocker
1 ½ msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
1 msk ljus sirap

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, vaniljsocker, kakao, ägg och mjöl. Rör om.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.

3

Tosca: Grovhacka nötterna. Smält smöret tillsammans med socker, mjöl, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Ta den av värmen och rör i nötterna.

4

Häll toscan över kaksmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.