Du behöver

  • 300 g nötkött benfritt i små tärningar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1.5 l vatten
  • 1 tsk salt 5 vitpepparkorn
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka 1 bit rotselleri
  • 1 st purjolök
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn köttet i fett, salta och lägg köttärningarna i en gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört.

2
Skala och tärna rotfrukterna samt strimla den ansade purjolöken. Lägg detta i grytan och späd med resten av vattnet.

3
Koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10-15 minuter. Strö över persilja och servera med en hård ostsmörgås.


Kommentar:
Rosta gärna det hårda brödet.