Vitlök – motar bort virus

En fantastisk gröda och naturligt antibiotikum som har blodförtunnande effekt och som ­renar blodet. Vitlök innehåller ämnet allicin som motverkar bakterier och virus.

Sötpotatis – rik på C-vitamin

Innehåller stora mängder antioxidanter, som betakaroten och C-vitamin.

Morötter – bra för magen

Är rika på antioxidanter i form av betakaroten samt är rika på fibrer som skapar god ­tarmmiljö.  

Broccoli – vitaminbomb

En klassiker när det kommer till näringsämnen, då den är rik på många vitaminer och mineraler. Den innehåller både C-vitamin och det ämne, glutation, som är viktigt för leverns avgiftning.

Spenat – full av antioxidanter

Är också rik på mineraler samt på antioxidanter såsom C-vitamin.

Rödbeta – boostar immunförsvaret

Avgiftande och rik på ­C-vitamin samt på antocyaniner (antioxidanter som stärker ­immunförsvaret).

Enchinacea – håller dig frisk

Röd solhatt går utmärkt att odla i svenska trädgårdsland, och är mycket effektiv för att stärka immunförsvaret både i förebyggande och ­behandlande syfte. Röd solhatt motverkar virus ­effektivt. 

Pepparrot – naturens antibiotika

Odlades tidigare som ­läkemedel och användes som naturligt antibiotikum av bönder. Innehåller även bakteriedödande ämnen och antioxidanter. 

Oregano – bra mot svamp

Oreganoolja är effektivt för att motverka virus, bakterier, parasiter och svamp. Pressa ut oljan och använd som naturligt antibiotikum.

Blåbär  – ger bättre syn

Innehåller stor mängd antioxidanter som gynnar ögat, ­motverkar åderförkalkning och stöttar ett friskt immunförsvar. Liknande nivåer av antioxidanter finner du i svarta vinbär. 

Chaga/sprängticka – sänker blodsockret

Chaga finner du på björkar och denna svamp är rik på antioxidanter. Chaga motverkar ­virus- och bakterieinfektioner och sänker blodsockernivåerna.

Fänkål – dämpar hosta

Är antiseptiskt och verkar slemlösande. Perfekt vid ­luftrörsbesvär eller hosta. Används även sedan länge vid kolik, gärna tillsammans med dill. 

Älggräs – lindrar smärta

Ett ogräs som är mycket rikt på salicylämnen. Detta gör att det ger naturlig smärtlindring vid förkylning. Älggräs är även antibakteriellt.  

Maskros – bra för matsmältningen

En av våra mest underskattade växter. Maskros är avgiftande och innehåller gott om ­mineraler. Den är också bra för matsmältningen, samt rik på C-vitamin.