Julens godaste efterrätter i glas: Sju recept med säsongens ljuvligaste smaker

Att servera efterrätten i glas är både praktiskt och piffigt. Här har vi samlat sju olika recept på efterrätter i glas som alla har härligt julig smak.

Oavsett om du föredrar saffran, pepparkaka, citrus eller lingon finns här efterrätterna som sätter guldkant på julens festligheter.

Pepparkakspannacotta med kanderade hasselnötter

Foto: Erik Karlsson

 Ljuvlig pepparkakspannacotta med ett täcke av kanderade nötter och granatäpple.

Recept: Pepparkakspannacotta med kanderade hasselnötter

Fruktsallad med saffrans­kräm

Foto: Anders Norrsell

Syrlig fruktsallad toppad med len saffranskräm med vit choklad. Det går fint att göra desserten dagen före servering.

Recept: Fruktsallad med saffrans­kräm

Ris à la Malta i glas

Foto Erik Karlsson

Är du ute i sista minuten kan färdig risgrynsgröt vara en räddare i nöden! Vår ris à la Malta serveras i glas och toppas med hallonkompott och en god nötcrunch.

Recept: Ris à la Malta i glas

Mjölkchokladmousse med marinerade clementiner

Foto: Erik Karlsson

Clementinklyftorna marineras i vitt vin och juliga kryddor och får sedan gott sällskap av en underbart len mjölkchokladmousse.

Recept: Mjölkchokladmousse med marinerade clementiner

Saffranspannacotta med apelsin

Foto: Anders Norrsell

Saffranspannacottan serveras i vackra glas och tål att göras en dag i förväg. Smidigt och enkelt!

Recept: Saffranspannacotta med apelsin

Clementinpannacotta med karamelliserad mandel

Foto: Erik Karlsson

Len och läckert sötsyrlig pannacotta med smak av clementin och vanilj. På toppen lägger vi karamelliserad mandel som tillför både crunch och god nötsmak.

Recept: Clementinpannacotta med karamelliserad mandel

Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Foto: Anders Norrsell

Vi varvar fluffig färskostkräm med läckert röda lingon och söta pepparkakor. Det blir precis så gott som det låter!

Recept: Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Scroll to Top