• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test av sällskapspel bland årets nyheter

  Inför sällskapsspelens största högtid tipsar Icakuriren om fem barnspel och fem vuxenspel bland årets nyheter. Och dessutom några moderna klassiker.

  Test av sällskapspel bland årets nyheter

  Att många klappar även i år innehåller spel är nog en lågoddsare. Drygt hälften av  årsförsäljningen av sällskapsspel i Sverige sker nämligen i december.
  Man skulle kunna tro att traditionella sällskapsspel är på väg att utrotas i en värld där tv-spel och gratisspel på mobiler och läsplattor intagit hemmen, men så är det inte. De senaste åren har man anat ett nyväckt intresse för att i gemenskap med andra rulla tärning, testa sin allmänbildning eller planera nya, taktiska drag.
  Modern tryckteknik har gjort att spelplaner och andra komponenter har utvecklats och numera kan produceras i alltmer fantasifull form. Detta märks tydligt i årets nyhetsskörd som bland annat bjuder på vilda västern-tåg och japanska bambuträdgårdar.
  Det blir allt vanligare med brädspel vars regler är lite mer omfattande än vad som ryms i texten på insidan av locket. Låt inte det avskräcka er. En initial regelgenomläsning på tio minuter eller ett första parti där man provar sig fram leder oftast till stora spelupplevelser.

   

  Bild 1195254

  Se hela testet här >>

  Se alla våra tester här >>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!