• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test av strykbrädor

  Buckligt och rangligt eller stoppat och stabilt. Det är stor skillnad på strykbrädor. Läs Icakurirens test av sex modeller av strykbrädor.

  På en bra strykbräda glider strykjärnet fram över plagget, den står stadigt, har en rejäl strykyta och jag kan anpassa höjden efter min egen längd. Dessutom har brädan en bra och säker hållare där strykjärnet får plats.

  Allt det har brädorna från Brabantia och Rörets Industrier som därför får högsta betyg. Brabantia har ett något tjockare stoppat bord, vilket ytterligare förhöjer strykglädjen och därför får stämpeln: Bäst.

  Att strykbrädan står stadigt borde vara en självklarhet kan tyckas, men både Haushalt och Menuette är så rangliga att måste hålla fast dem med ena handen medan man stryker med den andra för att de ska stå stilla.

  All strykning underlättas om stoppningen är jämnt. Det är den inte på strykbrädorna från Clas Ohssons och Haushalt, deras underlag sluttar utåt kanterna och dessutom är de buckliga.

  Haushalt har också en för liten och smal strykyta för att man bekvämt ska kunna stryka en skjorta. Däremot är det en fördel om brädan smalnar av så att man lättar kan stryka axlar på skjortor och blusar. Det har inte Julas Menuette.

  Alla sex brädorna har fasta hållare för strykjärnet, men vissa av hållarna är så små eller feldesignade, att strykjärnet inte står säkert utan riskerar att falla i golvet.

  Samtliga strykbrädor är lätta att både ställa upp och fälla ihop. Däremot saknar Haushalt och Menuette en sådan viktig detalj som en säkerhetsspärr som håller brädan hopfälld när den inte används.

  Inköpsställen/tillverkare

  Brabantia Sweden AB 08 - 522 47 580

  Clas Ohlson, Kundservice 0247-445 00

  Haushalt, Prisextra 08-734 53 00

  Ikea Kundservice 0775-700 500.

  Menuette, Jula, Kundtjänst 0511- 34 20 00

  Rörets Industrier 036-31 23 00

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!