Du behöver

    Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl gräddfil
  • Bakad rabarber
  • 300 g rabarber
  • 150 g socker
  • 1 tsk riven ingefära
  • Dekoration
  • 25 g osaltade skalade pistagenötter
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Koka under tiden upp grädden tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden så att de löser sig helt. Rör i gräddfilen och häll upp i fyra fina glas. Kyl i 1–2 timmar eller över natten.

2

Bakad rabarber: Skär rabarber i 3–4 cm bitar. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med socker och riven ingefära. Blanda lite och baka i ugnen i 12 minuter. Vänd försiktigt och låt svalna.

3

Servera pannacottan toppad med rabarber och strö över lite hackade pistagenötter.