Du behöver
-
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 3/4 dl socker
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 3 dl gräddfil Bakad rabarber
- 300 g rabarber
- 150 g socker
- 1 tsk riven ingefära Dekoration
- 25 g osaltade skalade pistagenötter Ugn
- 200°
Gör så här
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Koka under tiden upp grädden tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden så att de löser sig helt. Rör i gräddfilen och häll upp i fyra fina glas. Kyl i 1–2 timmar eller över natten.
Bakad rabarber: Skär rabarber i 3–4 cm bitar. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med socker och riven ingefära. Blanda lite och baka i ugnen i 12 minuter. Vänd försiktigt och låt svalna.
Servera pannacottan toppad med rabarber och strö över lite hackade pistagenötter.