Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1+1 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater i spad, 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl svarta oliver
  • 4 portioner pasta, t ex ­fjärilar
  • Garnering
  • Basilika
  • Parmesanost
  • Servering
  • Sallad

Gör så här

1

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn runt om i olja i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över i en låg, vid kastrull.

2

Skala och dela löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i olja i stekpanna. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. Rör i tomater med spad, vatten och fond och koka upp. Häll allt i kastrullen.

3

Koka kycklingen i tomatsåsen i 15 minuter. Lägg i oliver och smaka av.

4

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med kycklingen. Lägg upp på ett fat och strö över basilika och hyvlad parmesanost. Servera med sallad.