Du hittar resten av Malin Olssons meny här:

Förrätt: Rårakor med tångkaviar
Huvudrätt: Sötpotatisgryta med kikärtor och aioli

Chokladkakan bygger på ett recept från en fransk väninna. Foto: Christina Uhlin

Du behöver

  • 100 g smör + till formen
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • Till servering
  • Färska hallon
  • Florsocker
  • Crème fraiche

Gör så här

1

Smält smöret.

2

Blanda samman strösocker, vaniljsocker, kakao, mjöl och salt i en bunke.

3

Knäck i äggen och tillsätt det smälta smöret. Vispa smeten väl, helst med en elvisp.

4

Häll upp smeten i smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna och låt sedan stå i kylskåp i ett par timmar, så att den kallnar ordentligt.

5

Garnera med färska hallon. Pudra över florsocker med hjälp av en tesil. Servera med en klick crème fraiche vid sidan om.