Du behöver

  • 600 g butternutpumpa
  • 2 gula lökar
  • 2 msk neutral olja, tex rapsolja
  • 1–2 msk currypulver
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
  • 3–4 msk färsk koriander
  • 1 burk kikärtor, ca 400 g
  • Salt och svartpeppar
  • Servering
  • Basmatiris
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 2 msk grovhackad färsk
  • Koriander
  • Mango chutney

Gör så här

1

Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

2

Stek löken i olja i en rejäl kastrull tills den mjuknar och får lite färg, rör då och då. Tillsätt currypulver och finriven ingefära. Stek i några minuter till under omrörning.

3

Tillsätt pumpa, kokosmjölk och finhackad koriander. Sjud grytan under lock tills pumpan mjuknat.

4

Häll av spadet från kikärtorna, skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt och tillsätt i grytan. Koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera med ris, tjock yoghurt, koriander och mango chutney.