Du behöver

  • 2 libabröd
  • Olivolja till stekning
  • 1 burk kikärtor, ca 400 g
  • ½ dl vatten
  • ½ citron, pressad saft
  • Salt och svartpeppar
  • ½ granatäpple
  • 300 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • Dressing
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk grovhackad bladpersilja

Gör så här

1

Dela bröden i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt några matskedar olja, stek brödbitarna på båda sidor tills de är gyllenbruna, lägg upp på ett fat med hushållspapper att rinna av.

2

Häll av spadet från kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Tillsätt kikärtorna i en kastrull med vatten och citronsaft, krydda med lite salt och peppar och låt allt bli varmt. Dra bort från värmen.

3

Plocka loss granatäpplekärnorna och lägg i en skål.

4

Hetta upp en rejäl stekpanna och fräs färsen med 2 msk olja tills den fått färg, blanda under stekningen så att du får en smulig konsistens. Krydda med spiskummin, koriander, kanel, paprikapulver, chiliflakes och lite salt och peppar. Stek i några minuter och sätt åt sidan.

5

Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.

6

Servering: Fördela de stekta brödbitarna på ett fat. Skeda över kikärtorna och vätskan. Toppa med yoghurtsåsen och den stekta färsen. Garnera med granatäpplekärnor, pinjenötter och hackad persilja.