Du behöver

  • 4 ägg
  • 200 g varmrökt sidfläsk
  • 150 g haricots verts, frysta och tinade
  • 3 endiver
  • 70 g machésallad
  • Schalottenlöksdressing
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk grovkornig senap, gärna fransk Meauxsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk valnötsolja, kan uteslutas
  • Salt och svartpeppar
  • Brödkrutonger
  • 1 baguette
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1

Koka äggen i 6 minuter. Spola med kallt vatten och låt svalna.

2

Skär fläsket i mindre bitar och stek i en stekpanna tills det fått fin färg och är knaprigt, lägg upp på ett fat med hushållspapper så att över- flödigt fett kan rinna av.

3

Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten i några minuter, skölj med kallt vatten och låt rinna av.

4

Skala äggen och dela i halvor. Plocka loss endivebladen och fördela ut på ett fat med machésallad, stekt fläsk och ägghalvor.

5

Schalottenlöksdressing: Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med senap och vinäger. Vispa ner olja, krydda med lite salt och peppar och fördela ut över salladen.

6

Brödkrutonger: Skär baguetten i mindre bitar. Rosta i en stekpanna med olja tills brödbitarna är frasiga. Servera genast till salladen.