Glutenfria saffransskorpor med choklad

Spröda saffransskorpor med chokladbitar i, mums!


33 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • ½ g saffran
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 dl glutenfri mjölmix, t ex Lailas blå
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll över i en skål. Låt svalna.

2

Rör i ägg och socker. Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten ihop med choklad och apelsinskal. Arbeta ihop till en deg.

3

Dela degen i 3 bitar och rulla ut längder, 30 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna lite och skär i bitar.

5

Torka dem i ugnen på 100° i ca 1 timme. Låt luckan stå på glänt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top