Du behöver
- 100 g smör
- ½ g saffran
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 5 dl glutenfri mjölmix, t ex Lailas blå
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad, hackad
- 1 apelsin, rivet skal Ugn
- 175°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll över i en skål. Låt svalna.
Rör i ägg och socker. Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten ihop med choklad och apelsinskal. Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla ut längder, 30 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna lite och skär i bitar.
Torka dem i ugnen på 100° i ca 1 timme. Låt luckan stå på glänt.