Två tilltugg till advent och jul: Laxrullar med färskost och läckra getostbollar

Laxrullarna och getostbollarna blir både vackra och välsmakande mingelmat på glöggbjudningen.

Du behöver

    12–16 bitar laxrullar
  • 200 g färskost, t ex Philadephia
  • 1 msk pepparrotsvisp på tub
  • Salt, peppar
  • 3 tortillabröd, medium
  • 3 msk hackade nötter, t ex pistage eller hasselnöt
  • 200 g kallrökt lax i tunna skivor
  • Cocktailpinnar
  • Garnering
  • Finhackade örter
  • 10–15 getostbollar
  • 1 mjuk getost, t ex Petits Chèvres Doux från President
  • 1 tunn skiva julskinka ca 50 g
  • 1 litet knippe gräslök
  • Rödbetsgroddar

Gör så här

Laxrullar med färskost
1

Blanda ihop färskost och pepparrotsvisp. Smaka av med salt och peppar. Bred röran på bröden. Fördela nötterna över. Lägg på laxskivor på ena halva av varje bröd och rulla ihop till en rulltårta, börja från sidan där laxen ligger.

2

Skär rulltårtan i ca 2 cm tjocka skivor, fäst med cocktailpinnar.

3

Garnera med hackade örter och servera direkt.

Getostbollar
4

Mosa getosten fint med en gaffel och blanda den med finhackad skinka.

5

Rulla osten till bollar. Rulla bollarna i finhackad gräslök och toppa med rödbetsgroddar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top