Du behöver
-
12–16 bitar laxrullar
- 200 g färskost, t ex Philadephia
- 1 msk pepparrotsvisp på tub
- Salt, peppar
- 3 tortillabröd, medium
- 3 msk hackade nötter, t ex pistage eller hasselnöt
- 200 g kallrökt lax i tunna skivor
- Cocktailpinnar Garnering
- Finhackade örter 10–15 getostbollar
- 1 mjuk getost, t ex Petits Chèvres Doux från President
- 1 tunn skiva julskinka ca 50 g
- 1 litet knippe gräslök
- Rödbetsgroddar
Gör så här
Blanda ihop färskost och pepparrotsvisp. Smaka av med salt och peppar. Bred röran på bröden. Fördela nötterna över. Lägg på laxskivor på ena halva av varje bröd och rulla ihop till en rulltårta, börja från sidan där laxen ligger.
Skär rulltårtan i ca 2 cm tjocka skivor, fäst med cocktailpinnar.
Garnera med hackade örter och servera direkt.
Mosa getosten fint med en gaffel och blanda den med finhackad skinka.
Rulla osten till bollar. Rulla bollarna i finhackad gräslök och toppa med rödbetsgroddar.