Du behöver

  • Smör till formarna
  • 12 ägg, rumstempererade
  • 480 g socker (5,3 dl)
  • 480 g vetemjöl (8 dl)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl apelsinjuice
  • Garnering
  • Färska bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Formar: 26 cm, 20 cm och 12 cm

Gör så här

1

Smörj formarna ordentligt med smör.

2

Vispa äggen med sockret tills blandningen blir luftig och porös.

3

Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner tillsammans med citronskalet i äggblandningen med hjälp av en slickepott.

4

Fördela smeten i de tre formarna. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader varmluft i 30–35 minuter. Den minsta formen behöver lite mindre tid än de större. Känn med provsticka! Låt bottnarna svalna i formarna.

5

Stjälp försiktigt upp bottnarna och skär varje i två delar med hjälp av en kniv.

6

Fyllning: Vispa grädden tillsammans med sockret. Tillsätt ev lite vaniljsocker.

7

Stänk några matskedar apelsinjuice över varje botten. Fyll med grädden mellan alla lager och lägg bottnarna ovanpå varandra med den största längst ner.

8

Garnera med massor av färska bär och sikta över florsocker.