Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör, smält
  • 750 g frysta räkor med skal, tinade
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl pepparrotsvisp
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Färskrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 kruka finhackad dill
  • Garnering
  • Rödlöksringar
  • Citronskivor
  • ¼ ask ärtskott
  • Färska örter, gärna blommande

Gör så här

1

Mixa brödet till smulor och blanda dem med smöret.

2

Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Klä formens kanter med en konditorremsa.

3

Skala och hacka räkorna. Vispa creme fraiche och färskost tjockt, använd elvisp. Blanda i pepparrotsvisp, rom, citronskal och dill. Vänd ner räkorna.

4

Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie och ställ kallt i 4–5 timmar, gärna över natten.

5

Garnera tårtan med rödlöksringar, citronskivor, ärtskott och örter.