Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Strimlat skal av ½ citron
  • 1 ½ msk flytande honung
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad dill
  • 2-3 msk koncentrerad flädersaft
  • Garnering
  • Fläderblommor

Gör så här

1

Häll av sillen, klappa den torr med hushållspapper och skär den i bitar.

2

Sås: Blanda majonnäs, crème fraiche, citronskal, honung, rödlök och dill i en bunke. Smaka av med flädersaft.

3

Vänd ner sillen så att alla bitar täcks av såsen. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.

4

Häll upp i en burk, toppa med blommor.