Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Topping
  • 3 dl grädde
  • 1 dl nutella
  • Valfria bär, t.ex. jordgubbar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 120 grader.

2

Vispa äggvitorna i en väl rengjord rostfri bunke till fluffig skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills smeten är hård och blank. Vispa till sist ner maizena med vinäger.

3

Spritsa eller skeda ut marängsmeten på en plåt täckt med bakplåtspapper till 8 maränger, gör en liten grop med en matsked i mitten som du sedan kan fylla med garneringen.

4

Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i 2 timmar att torka i ugnen.

5

Vispa grädden fluffig och värm nutellan i mikron tills den har fått en rinnig konsistens.

6

Toppa marängerna med grädde och ringla över nutellan. Garnera med valfria bär. Servera genast.