Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 salladslökar, ansade och skivade
  • 3 dl rödbetsskott eller små- bladig spenat
  • 4 msk solrosolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Topping
  • 4 ägg
  • Färska örter
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i 15-20 minuter eller tills den är klar, känn med sticka. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Låt svalna. Dela potatisen.

2

Blanda potatis, salladslök och rödbetsskott i en serveringskål. Ringla över oljan. Smula över saltet och blanda försiktigt.

3

Lägg äggen i en liten kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp. Koka äggen i 6 minuter. Kyl dem hastigt i kallt vatten. Skala och dela äggen.

4

Toppa potatissalladen med ägghalvorna. Garnera med örter och nymalen svartpeppar. Smula lite flingsalt över ägghalvorna.