Du behöver
- Ca 1,2 kg laxfilé
 - 1 morot
 - 1 gul lök
 - 1 knippe dillstjälkar
 - 10 kryddpepparkorn
 - 1 lagerblad
 - 1 1/2 liter kokande vatten
 - Ca 1 1/2 msk salt
 - 1 tsk strösocker
 - Ev 2 msk färskpressad citronsaft Picklad lök
 - 2 små rödlökar
 - 2 dl vatten
 - 1 dl strösocker
 - 1/2 dl ättika, 12 % Gräddmajonnäs
 - 1 1/2 dl vispgrädde
 - 2 dl majonnäs Garnering och servering
 - 1/2 lime, i tunna skivor
 - 250 g färska räkor, skalade
 - 1 msk finhackad dill
 - 1/3 tsk rosépeppar
 - 500 g kokta gröna ärtor
 - 1 slanggurka, i tunna skivor
 - 1 msk hackad krusbladig persilja
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen med skinnsidan upp i en ugnsfast form. Skala och skiva moroten och löken.
Lägg morot, lök, dillstjälkar, pepparkorn och lagerblad i en kastrull. Tillsätt vatten, salt och socker. Smaka av med citron. Koka under lock i ca 10 minuter. Smaka av. Sila och häll spadet över fisken så att den täcks helt. Lägg ugnsfolie över formen.
Sjud fisken i ugnens mitt i ca 25 minuter. Ta bort skinnet medan fisken är ljummen. Låt fisken kallna i spadet.
Picklad lök: Skala och skiva löken. Koka upp vatten och socker, rör tills sockret löst sig. Rör i ättikan. Låt kallna. Häll lagen över löken, låt marinera i ca 2 timmar.
Gräddmajonnäs: Vispa grädden, inte för hårt. Lägg majonnäsen i en skål och rör den slät. Vänd ner grädden.
Garnering och servering: Lägg laxen på ett serveringsfat. Garnera med lime, räkor och avrunnen picklad lök. Strö över dill. Smula över rosépeppar. Servera med gräddmajonnäs, gröna ärtor och gurka blandad med persilja.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







