Du behöver

  • 200 gram mascarpone
  • 3 matskedar florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 ½ deciliter vispgrädde
  • 2 teskedar finrivet limeskal
  • Jordgubbssylt
  • 250 gram färska eller frysta jordgubbar
  • 125 gram syltsocker
  • Garnering
  • 8 stora maränger
  • 4 rån
  • Några halverade jordgubbar
  • Minimaränger

Gör så här

1

Jordgubbssylt: Dela jordgubbarna i skivor och lägg dem tillsammans med syltsockret i en kastrull.

2

Låt blandningen koka upp samtidigt som du rör. Låt sylten koka på medelvärme i 5 minuter. Låt jordgubbssylten kallna.

3

Mascarponekräm: Lägg mascarpone, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde i en bunke. Kör med en elvisp till en tjock kräm. Rör ner limeskalet.

4

Smula hälften av de stora marängerna på en tallrik.

5

Varva jordgubbssylt, mascarponekräm och maräng- smulor i 4 vackra glas.

6

Garnering: Stick i ett rån i varje glas och toppa med jordgubbshalvor, stora maränger och minimaränger. Servera genast.