Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 600 gram fläskfilé
  • Salt, peppar
  • Piffi allkrydda
  • 2 matskedar smör
  • 1 burk, 290 gram, champinjoner
  • 1 burk, 330 gram, sparris
  • Gräddsås
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter chilisås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smörj en form. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt, peppar och allkrydda och bryn skivorna i smör och lägg sedan i formen.

3

Stek champinjonerna i smör och lägg ovanpå köttet. Lägg på sparrisen.

4

Vispa grädden men inte för hårt. Blanda i chilisås och häll över köttet. Gratinera tills rätten fått fin färg. Servera med pressad potatis och sallad med salladsblad, tomat, gurka och mango.