Du behöver

  • 3 deciliter matvete eller mathavre
  • 1 litet blomkålshuvud, ca 300 gram
  • 200 gram halloumi- eller grillost
  • 2 matskedar olivolja
  • Flingsalt, svartpeppar
  • 1 gul knipplök
  • 150 gram salladsärtor
  • 1 deciliter ärtor, frysta och tinade
  • 70 gram bladspenat
  • 2-3 matskedar grovhackad bladpersilja och mynta
  • 1 deciliter tjock yoghurt
  • Servering
  • ½ citron
  • Bröd och smör

Gör så här

1

Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Dela blomkålen i mindre buketter. Skär osten i skivor och dela i mindre bitar.

3

Hetta upp en stekpanna med olivolja. Rosta blomkålen i några minuter tills den mjuknat och fått lite färg, den ska fortfarande ha en rå kärna. Salta och peppra.

4

Ta upp blomkålen och stek osten frasig, tillsätt lite mer olja om det behövs.

5

Dela löken på mitten, längs med, och skär i tunna skivor. Strimla även skaftet. Dela salladsärtorna på längden.

6

Varva matevete med blomkål, ost, lök, salladsärtor, ärtor och bladspenat i en skål.

7

Toppa med hackade örter och klicka ut tjock yoghurt.

8

Servera med citron samt bröd och smör