Du behöver

  • 2 deciliter strösocker
  • 2 deciliter vatten
  • 500 gram hallon, gärna frysta
  • Finrivet skal av 1 limefrukt
  • 3 äggvitor
  • Garnering
  • Färska bär, t.ex. hallon, blåbär och jordgubbar
  • Minimaränger

Gör så här

1

Lägg socker, vatten, hallon och limeskal i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning, låt svalna.

2

Mixa alltsammans och häll det genom en sil. Kasta kärnorna. Frys in sorbetsmeten i en form, ca 20 x 20 cm. Låt stå i frysen i ca 2 timmar.

3

Ta ut sorbetsmeten. Rör ner den i en matberedare med äggvitorna. Kör i någon minut så allt blandas väl.

4

Häll smeten i formen och frys in i ytterligare 2 timmar.

5

Skeda upp sorbeten i 4-6 glasskålar. Garnera med hallon, blåbär, skivade jordgubbar och maränger.