Du behöver

  • 300 g kantareller
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g kyld smördeg, rektangulär
  • 1 ägg
  • ¾ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad dill
  • Garnering
  • Dill

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svamp, lök och bacon och krydda. Ta av och låt rinna av på ett hushållspapper.

3

Rulla ut degen i en långpanna. Vispa upp ägget i en skål. Skär en ca 1 cm stor remsa från varje långsida av smördegen. Pensla degens kanter med det uppvispade ägget, lägg på remsorna som en kant på degplattan. Upprepa momentet med kortsidorna.

4

Vispa resterande mängd ägg med vispgrädde, riven ost och hackad dill. Fördela stanningen över smördegen. Lägg på fyllning.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–20 minuter.

6

Garnering: Toppa med dillvippor.