Du behöver

  • 800 gram delikatess eller färskpotatis
  • Salt
  • 2 matskedar olivolja
  • 50 gram smör
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 deciliter finhackade örter, t.ex. bladpersilja och timjan
  • Nymald svartpeppar
  • 50 gram peccorino, finriven

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av ordentligt.

2

Lägg upp potatisen på ett fat och ringla över olivolja. Blanda om.

3

Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt. Tillsätt finrivet citronskal och pressad -saft. Håll varmt.

4

Grilla potatisen över direkt värme tills den fått fin färg och är krispig.

5

Lägg upp i en skål och tillsätt det brynta smöret. Strö över den rivna osten.