Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 matskedar smör
  • 3 citrongräs
  • 2 teskedar curry
  • 3 matskedar kycklingfond
  • 2 matskedar fisksås
  • 5 deciliter vatten
  • 3 deciliter crème fraiche
  • 60 gram färsk ingefära
  • 1 röd paprika
  • 400 gram laxfilé
  • 180 gram risnudlar
  • 50 gram böngroddar
  • 2 salladslökar
  • Färsk koriander
  • Srirachasås

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör.

2

Dela citrongräset på längden och banka det med baksidan av kniven. Lägg ner citrongräs och curry i löken. Fräs någon minut.

3

Tillsätt fond, fisksås och vatten. Koka i 15 minuter. Plocka bort citrongräset. Tillsätt crème fraiche. Koka upp.

4

Riv ingefäran och krama ur saften ner i grytan. Kärna ur paprikan och tärna den fint.

5

Lägg i paprika, nudlar och laxen i bitar. Sjud i ca 5 minuter tills allt är klart.

6

Toppa med böngroddar, strimlad salladslök, koriander och srirachasås.