Du behöver

  • 1 st butternutpumpa
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 g svamp till ex skogschampinjoner eller Karl-Johan
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 4 prt pasta
  • 200 g ricotta
  • 0.5 st citron
  • 1.5 msk citronsaft
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g Parmesan

Gör så här

1

Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa och dela svampen i mindre bitar.

2

Hetta upp en stekpanna och tillsätt hälften av oljan. Tillsätt svampen och fräs tills vätskan kokat bort och den fått lite färg. Krydda med salt och peppar och lägg upp på ett fat.

3

Tillsätt resten av oljan och fräs lök och vitlök i några minuter tills det fått lite färg. Tillsätt pumpan och fräs tills den mjuknat i ca 10 minuter, rör då och då. Krydda med rosmarin, salt och peppar.

4

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet, spar några matskedar till att reda såsen med.

5

Blanda ner svampen i pannan och tillsätt pastan tillsammans med några matskedar kokvatten.

6

Blanda och lägg upp på portionstallrikar.

7

Toppa med någon matsked ricotta och tillsätt finrivet citronskal. Avsluta med att servera tillsammans med finriven parmesan.