Du behöver
Grillspett
                                                              600 g benfri lammstek
                                                              500 g halloumi
                                                              2 st aubergine                       mindre
                                                              2 st gröna paprikor
                                                              2 st rödlökar
                                                                salt
                                                                nymald peppar 
Marinad
                                                              1.5 dl olivolja
                                                              1.5 tsk sambal oelek
                                                                rivet skal och saft av 1 citron
                                                              4 st rivna vitlöksklyftor
                                                              3 msk tomatpuré
                                                              1 msk spiskummin
                                                              2 msk oregano
                                                                salt
                                                                peppar
                                                              
                                    
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp den i tre skålar.
Skär lamm, halloumi och aubergine i mindre kuber, cirka 2×2 centimeter.
Marinera i separata skålar, minst 2 timmar men gärna längre.
Skär paprikan i bitar och löken i klyftor.
Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten en stund så bränns de inte så lätt.
Varva på spett: lamm, paprika och lök.
Varva på vegospetten: halloumi, paprika, aubergine och lök.
Grilla spetten runt om över glöd.
Krydda med salt och peppar.

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






