Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör kylskåpskallt, tärnat
  • 1 st stort ägg kylskåpskallt
  • 2.5 msk iskallt vatten

Fyllning

4 dl vispgrädde
4 st ägg
200 g gratängost
200 g riven västerbottenost
salt
0,5 krm kajennpeppar

Garnering

1 pkt smörgåskrasse

Gör så här

1

Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten under maskinens gång och kör till en smidig deg.

2

Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att den täcker botten och kommer upp lite över kanten. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen ca 30 minuter.

3

Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajen ca 15 minuter.

4

Vispa ihop grädde och ägg i en bunke. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.

5

Häll fyllningen i pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Låt svalna och garnera med klippt krasse.