Du behöver

  • 300 g pumpa vältvättad
  • 3 msk olivolja plus lite till formen
  • salt och peppar
  • 280 g rigatoni går att byta mot penne, skruvar eller annan pasta
  • 1 burk béchamelsås
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • 25 g rucola
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tärna pumpan. Blanda pumpa och olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

3

Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda i bechamelsås och grädde, koka upp under omrörning. Blanda i ost, ­rucola och den rostade pumpan. Smaka av med salt och peppar.

4

Häll pastan i en oljad ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

5

Garnera med persiljan.


Kommentar:
Den här gratängen passar lika bra till middag som till lunchlådan.
Bechamelsås finns att köpa på burk eller i påse för en ännu mer lättlagad rätt.