Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 250 g hallon färska eller frysta och tinade
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl turkisk yoghurt eller tjock rysk yoghurt
  • 2 dl kondenserad mjölk 3 dl om kakan önskas sötare

Garnering

hallonpulver
125 g hallon
eventuellt myntakvistar eller citronmellis

Ugn: 175°

Gör så här

1

Finfördela kexen till smulor i matberedare monterad med kniv. Häll i smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt ca 20 minuter.

2

Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajen i mitten av ugn­en ca 15 minuter. Låt kallna.

3

Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil till en puré. Kasta kärnorna.

4

Vispa creamcheesen slät i en bunke. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Tillsätt mjölken, ta den större mängden för söt­are smak, vispa ihop. Blanda i hallonpurén, vispa till en slät massa.

5

Häll fyllningen i pajen, täck med plastfolie och frys i 5–6 timmar eller över natten.

6

Garnering: Garnera pajen med siktat hallonpulver och färska hallon. Toppa ev med mynta ­eller citronmeliss.