Du behöver

  • 4 st bananer

Chokladsås

100 g mörk choklad 70%
1 msk smör
1 msk sirap
3 msk ljust muscovadosocker
1 dl grädde
1 nypa flingsalt

Servering

1 dl kokosflakes
1 pkt hallon ca 200g
0,5 l vaniljglass

Gör så här

1

Tänd grillen och lägg ut en jämn bädd med glödande grillkol. Lägg ut bananerna på grillen över direkt värme och grilla tills de är mjuka.  

2

Grovhacka under tiden chokladen och lägg ner i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till chokladsåsen. Hetta upp över medelvärme och rör tills chokladen smält. 

3

Lägg upp bananerna på portionsfat. Gör ett snitt längs med i mitten och tryck tills de öppnar sig. Lägg över en kula glass och ringla ut chokladsås. Toppa med rostad kokos och hallon. Servera genast.