Du behöver
- 700 g färskpotatis
 - 1 st grön sparris knippe
 - 1 st lök knippe
 - 4 st knippmorötter
 - 12 st sockerärtor
 
Örtolja
                                                              1 st basilika                       knippa
                                                              3 msk rapsolja
                                                              3 msk olivolja
                                                              1 tsk grovkornig senap
                                                              1 tsk flingsalt
                                    
Gör så här
Borsta och tvätta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Ånga av.
Bryt av den nedersta hårda delen av sparrisen och skär den i bitar. Skala och skär löken i bitar. Ansa och skala morötterna, men låt gärna en bit av blasten vara kvar. Skär morötterna i bitar. Dela ärtorna.
Förväll sparris, lök, morötter och ärtor i lättsaltat kokande vatten ca 3 minuter. Kyl grönsakerna i iskallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
Örtolja Mixa örter och rapsolja. Blanda i olivolja och senap, smula ner saltet.
Blanda oljan med potatis och grönsaker i en skål. Servera salladen ljummen eller kyld.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







