Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 st mango
  • 100 g maränger
  • 0,5 l vaniljglass
  • 200 g färska hallon

Vit chokladsås

1,5 dl vispgrädde
150 g vit choklad

Servering

pistaschnötter hackade

Gör så här

1

Vit chokladsås Värm vispgrädden så att den blir ordentligt varm men inte kokar. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Rör ner den varma ­grädden. 

2

Vispa grädden i en bunke och rör ner yoghurten. 

3

Skala mangon och dela den i tärningar. 

4

Lägg ett lager maränger på ett uppläggningsfat. Gör kulor av glassen och varva grädd- och yoghurtblandningen, mango, vaniljglass, maränger och hallon på fatet. 

5

Servering Ringla chokladsåsen över marängsvissen och avsluta med hackade pistaschnötter.