Du behöver

Till soppan

200 g friterad tofu
5 dl grönsaksbuljong
2 burk kokosmjölk
1 msk råsocker
2 st limefrukter
200 g risnudlar
150 g böngroddar
2 st schalottenlök hackade
1 st röd chili finhackad
1 kruka koriander hackad
1 kruka mynta hackad
sambal oelek till servering
neutral olja till stekning

Laksapasta

3 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
3 cm galangal
1 st röd chili
2 st citrongräs bara den vita delen, finhackad
2 tsk koriander malen
1 tsk gurkmeja malen
1 tsk paprikapulver malen
1 tsk spiskummin malen
2 msk neutral olja

Gör så här

1

Mixa samtliga ingredienser till laksapastan i en liten matberedare.

2

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tofun någon minut. Tillsätt laksapastan och stek tills det börjar dofta gott, ungefär 1/2 minut. Tillsätt buljong, kokosmjölk samt socker. Smaka av med limesaft, börja med 1/2 och arbeta dig uppåt. Spara lite lime, klyfta och lägg i en skål så att gästerna själva får tillsätta lime efter smak. 

3

Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Fördela nudlarna i skålar och toppa med soppan, en liten näve böngroddar, lite rå schalottenlök och chili på varje portion. Toppa med ordentliga mängder örter. Servera med sambal och lime­klyftor vid sidan om.