Du behöver

  • 1,5 kg delikatesspotatis ekologisk
  • salt
  • 1 st purjolök

Senapsdressing

1,5 msk senap grovmalen
1,5 msk råsocker
4,5 msk äppelcidervinäger
3 krm vit balsamvinäger
1 dl olivolja
1-2 krm salt

Servering och garnering

1,5 st rädisor knippe
1,5 dl cocktailkapris
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Dela eller skär i bitar stora potatisar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 15–20 min­uter. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.

2

Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. 

3

Senapsdressing: Blanda ­senap, socker, äppelcidervinäger och balsamvinäger i en stor bunke tills sockret löser sig. Vispa i olj­an. Smaka av med salt. Blanda i potatis, ljummen ­eller kall, och purjo. Låt stå 20 min­uter eller över natten. 

4

Ansa, skölj och dela rädisorna. Vänd ner rädisor och kapris i salladen. Peppra.