Du behöver

  • 5 dl tjock grekisk yoghurt på burk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter eller pinjenötter

Salsa

2 st apelsiner
1 msk flytande honung

Garnering

myntablad

Gör så här

1

Vispa upp yoghurt i en bunke, använd elvisp. Vispa i grädden, lite i taget. Blanda i siktat florsocker. Blanda i nötter (spara lite nötter till garneringen). Fördela yoghurten i 4 serveringsskålar, täck över och ställ kallt. 

2

Salsa  Skala apelsinerna med en liten vass kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i små bitar och lägg dem i en skål tillsammans med apelsinsaften, som bildats. Ringla över honungen och ställ skålen kallt.

3

Garnering  Toppa yoghurten med apelsinsalsan. Garnera med de sparade nötterna och myntablad.